Videnskabsklubben

IMG_5367Vi er på IJG for første gang med i Videnskabsklubben. En klub for børn og unge fra 3.klasse til gymnasiet, som er nysgerrige og kreative. I Videnskabsklubben møder du forskningens verden. Du får en kittel og en notesblok, og skal igennem hele forløbet være forsker.

Gennem en anderledes og nærværende læring giver eftermiddagene piger og drenge helt ned til 3. klasse mere naturvidenskabelig selvtillid. Undervisningen foregår på skolen og er rigtig hyggelig. I år er der også indlagt en tur til ZOO, og en spændende ‘finale’ på Zoologisk museum, hvor eleverne fremlægger deres viden, sammen med andre børn, der har arbejdet med samme emne. I år er vi allerede godt i gang med et tema, der handler om aber, også kaldet primatologi.

Det særlige ved Videnskabsklubben er, at den er bygget op som et frivilligt mentor-system, hvor man både modtager undervisning af ældre elever, og selv underviser yngre elever.  Intentionen er at de ‘nyuddannede’ elever også skal dele deres nye viden med klassen og skolen, hvor de selv står for undervisningen og de øvelser der måtte være.